hatékony

A Caffini a 2016-os EIMA kiállításon mutatta be az egyik legkülönlegesebb gyomirtó gépet, a GrassKiller-t. [...]
A BASF Hungária Kft. Szekszárdon tartotta meg a kalászos-gombaölőszerek jövője elnevezésű rendezvényét, ahol a kalászos betegségekkel kapcsolatos idei aktualitások mellett a cég legújabb lombvédelmi megoldásait mutatta be.
Kétévente rendezi meg a nagy múltú Amazonen Werke GmbH nemzetközi gyakorlati bemutatóját Németországban
A napraforgó sikere hazánkban töretlen: talán sosem volt ennyire népszerű termesztett növényeink között, mint manapság.
Azt lehet mondani, már megszokhattuk a késő téli, ill. kora tavaszi időszakban, hogy elsősorban az ország mély fekvésű területein megjelenik a belvíz.
A Vädestad CrossCutter Disc a különböző termőhelyi feltételekhez illeszkedő hatékony talajművelés számos lehetőségét rejti magában.
Az 1973 óta töretlenül fejlődő társaság ma már részvénytársaság formájában igyekszik megfelelni annak a vezérelvnek, amelyet a kilenc alapító szövetkezet célul tűzött ki maga elé, vagyis hogy a világon mindenkor fellelhető legmodernebb technológiát hozza be az országba, és adaptálja azt a partnergazdaságaiba.
A világszintű túltermelés miatt fokozatosan csökkenő árakra lehet számítani a növénytermesztésben és az állattenyésztésben egyaránt, amivel szemben a magyar gazdák csak hatékonyságnövelő beruházásokkal vehetik fel a versenyt.
Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 25 éves története alatt a kiállítás szervezői 2001 óta eddig 18-szor hirdették meg az Állattenyésztési Termékdíj pályázatokat.
Hazánk időjárása – főként a csapadék eloszlását figyelembe véve – egyre kiszámíthatatlanabb, ezért a tavaszi vetésű növényeink kelése és gyomosodása is gyakran heterogén
A posztemergens, tehát állományban történő gyomirtószeres kezelések szerves részét képezik a kukorica gyomszabályozásának.
A BreakMix a Väderstad innovációja, amely szélesebb körű használhatóságot, valamint agronómiai előnyöket biztosít a gazdaságok számára.
Február 8-án tartotta jubileumi partnertalálkozóját és a hozzá kapcsolódó sajtótájékoztatót a Nufarm Hungária Kft. A budapesti rendezvényen az anyacég és a hazai leányvállalat bemutatása mellett sor került az elmúlt időszak eredményeinek elemzésére, valamint az új termékek, technológiák bemutatására is.
A robotpilóta rendszerrel jelentős területteljesítmény-növekedés, alacsonyabb gépköltség és kisebb gázolaj-felhasználás érhető el.
Az AGROmashEXPO szakkiállítás Kverneland standján feltűnő színű szemenkénti vetőgéppel találkozhattak a vendégek.
A nagy széltippan az Országos gyomfelvételezések alapján őszi búzában, az ötvenes években még csak 37-dik volt, de napjainkban dobogós helyet követel magának.
Az utóbbi pár évben sokkal fokozottabb figyelmet kíván meg a kukorica korai fejlődési szakaszában károsító – a csírázó kukoricát előszeretettel megtizedelő – madarak elleni védekezés.
A traktorok tervezésénél a gyártó azokra a gazdálkodókra gondolt elsősorban, akik kevés elektronikát felvonultató, robusztus, egyszerű váltóval szerelt, mégis minőségi traktorokat keresnek.